Overhandiging resten voorouders Aboriginals door Minister Plasterk

Morgen is minister Plasterk te gast in het Museum van Volkenkunde. Hij is daar niet om de collectie te bekijken, maar om twee Aboriginal-oudsten te herenigen met hun voorouders. Twee jaar geleden wilde de Australische ambassade weten of er zich in de anatomische collectie van het LUMC resten van Aboriginals bevonden. Uit een uitgebreid onderzoek bleek dat dit inderdaad het geval was. De Bundjalung Elders Council heeft nu twee oudsten aangewezen, die de resten morgen mogen komen ophalen en begeleiden naar het land van herkomst. De overhandiging wordt afgesloten met Aboriginalrituelen. De ceremonie begint om 11.45 uur en eindigt om 13.00 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×