Kamervragen verkoop Koppenhinksteeg en Hooglandse Kerkgracht

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak stelt schriftelijke vragen over de gang van zaken rond de verkoop van de panden aan de Koppenhinksteeg en Hooglandse Kerkgracht. De SP vindt dat er bij die verkoop sprake van onrechtmatige staatssteun van de gemeente is. Daarom heeft de partij een klacht bij de Europese Commissie ingediend, die de situatie momenteel onderzoekt. Ondanks dat onderzoek weigert het Leidse college de verkoopprocedure in afwachting van de uitkomst stil te leggen. De SP in de Tweede Kamer wil niet dat gemeenten “weg kunnen komen met dergelijke schimmige verkoopprocedures met gemeenschapsgeld.”

Ronald van Raak vraagt de kamer onder andere hoe vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken het toezicht op staatssteunmaatregelen geregeld is. De partij meent dat de onrechtmatige staatssteun van Leiden op kan lopen tot €1,2 miljoen. Hoewel de SP geen voorstander van de Europese regelgeving is, vindt de partij dat er zorgvuldig met gemeenschapsgeld om moet worden gegaan. Van Raak vraagt wat het ministerie van Binnenlandse Zakendoet om ervoor te zorgen dat gemeenten zich aan de regelgeving houden. Ook wil hij weten of het ministerie de Leidse situatie kent en of het ook vindt dat het college de uitspraak van de Europese Commissie af moet wachten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×