Een arrestatieteam van de Politie Hollands Midden viel rond middernacht een woning aan de Jan van Houtkade binnen op zoek naar een vuurwapengevaarlijke verdachte. (Foto's: Chris de Waard).

Arrestatieteam valt woning Jan van Houtkade binnen

Dinsdagavond rond 22.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in een woning aan de Jan van Houtkade een man met een pistool liep te zwaaien. Hij had daarbij twee mannen bedreigd met wie hij een arbeidsconflict had. Direct daarop zette de politie de hele omgeving af en doorzochten agenten in kogelvrije vesten de omgeving. Nadat tevergeefs was geprobeerd om contact met de bewoners te krijgen, viel een arrestatieteam rond middernacht de woning binnen. Daar werd echter niemand meer aangetroffen. Ook het vuurwapen werd niet gevonden. Wel werden na een doorzoeking in de woning drie, naar later bleek, nepvuurwapens aangetroffen. Onderzocht wordt of met één van deze wapens is gedreigd.

Kort daarop werd de omgeving weer vrijgegeven en konden ook de bewoners weer naar huis. De politie gaat er vanuit dat de verdachte er direct na de melding aan de achterzijde van de woning via de Hoefstraat vandoor is gegaan.

Leiden vuurwapenjanvanhout


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×