Vreugde bij de teamleden nadat minister Ronald Plasterk de Academische Jaarprijs 2009 heeft overhandigd aan Team De Jong van de Radboud Universiteit Nijmegen. Foto: Peter Schipper, reportage Emile van Aelst.

Academische Jaarprijs 2009 uitgereikt aan Cosmic Sensation

Gisteravond reikte Minister Ronald Plasterk in Museum Boerhaave, de Academische jaarprijs 2009 uit aan captain Sijbrand de Jong, van het ‘Team De Jong’ van de Radboud Universiteit Nijmegen. De prijs van € 100.000 is bestemd voor het team, dat wetenschappelijk onderzoek het beste onder de aandacht weet te brengen van een groot publiek. Aan deze vierde editie van de Academische Jaarprijs namen acht finaleteams deel. Teamcaptain De Jong: “Je hoopt natuurlijk altijd dat je wint, maar de competitie was erg sterk. Gelukkig zijn wij beloond voor alle moeite die wij in dit project hebben gestoken. Met Cosmic Sensation willen wij enerzijds onze fascinatie over het heelal en het ontstaan daarvan, overbrengen. Daarnaast willen we de bezoekers aantonen dat er kosmische deeltjes zijn. Muziek en licht tijdens het feest worden door middel van kosmische straling aangestuurd. Terwijl de mensen door koptelefoons luisteren naar de muziek, zijn de deeltjes op enorme schermen waar te nemen.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×