Oud-burgemeester Lemstra onthult eigen raam

Vanmiddag onthult Prof. Dr. Wolter Lemstra, die burgemeester van Leiden was in 2002 en 2003, zijn eigen gedenkraam. Na de Stadhuisbrand van 1929, werd in het trappenhuis een raam geplaatst met de familiewapens van de burgemeesters vanaf het Ontzet in 1574. Na de oorlog besloot het gemeentebestuur door te gaan met het plaatsen van glas-in-loodramen van oud-burgemeesters in de ramen van de hal voor de raadzaal. Het laatste wapenraam werd in 2003 geplaatst voor burgemeester Postma. Het gemeentebestuur vindt dat familiewapens niet in deze tijd passen. Bovendien hebben veel families geen wapen meer. Daarom heeft het college besloten voortaan gedenkramen te plaatsen, die scènes tonen die karakteristiek zijn voor de oud-burgemeester. De onthulling van het glas-in-loodraam van Lemstra vindt vanmiddag om 16.30 uur plaats in het Stadhuis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×