Gemeente en STUV zetten samenwerking voort

Het college heeft deze week besloten de samenwerking met de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen en andere Vreemdelingen (STUV) voort te zetten. De huidige samenwerkingsovereenkomst loopt eind dit jaar af en wordt nu verlengd. Reden van dat besluit is dat er in Leiden nog altijd behoefte zou zijn aan de maatschappelijke opvang van vluchtelingen en vreemdelingen in nood. Bovendien is de gemeente van mening dat de samenwerking met STUV tot nu toe naar tevredenheid verlopen is. De stichting verzorgt opvang voor vluchtelingen die een aantoonbare binding met de Sleutelstad hebben. Zij krijgen van STUV materiële, juridische en sociale hulp. Bovendien werkt STUV nauw samen met de Dienst Terugkeer en Vertrek van Justitie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×