Luchtkwaliteit klaslokalen vaak onder de maat

De GGD Hollands Midden gaat de komende periode de luchtkwaliteit in klaslokalen van zo’n 70 basisscholen in de regio controleren. Tijdens de inspecties voert de GGD HM metingen uit om de luchtkwaliteit in de klaslokalen te beoordelen. Klaslokalen zijn vaak benauwd, warm en stoffig. Dit beeld komt keer op keer naar voren uit onderzoek van onder andere de GGD HM. De kwaliteit van het binnenmilieu laat in bijna alle basisscholen te wensen over. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten als oogirritatie, hoofdpijn, vermoeidheid en een verminderd concentratievermogen. Ook een toename van astmaklachten en ziekteverzuim zijn gevolgen van een slechte luchtkwaliteit. Dit geldt voor zowel de leerkrachten als de leerlingen.

De schoolbezoeken zijn onderdeel van het landelijke project ‘Verbetering Ventilatie Basisscholen’ waar ook de GGD HM aan deelneemt. Het project is bedoeld om scholen te wijzen op de noodzaak van goed ventileren en om adviezen te geven hoe ze dit zelf kunnen verbeteren.Om ook daadwerkelijk met die adviezen aan de slag te kunnen, ontvangt elke bezochte school €1.500,= van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap ter verbetering van het binnenmilieu.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×