Nynke Laverman brengt hommage aan Mongolië

De Friese fado-zangeres Nynke Laverman verbleef lange tijd op de steppen in Mongolië en liet zich inspireren door de fascinerende rituelen, culturele tradities en het lege landschap. Laverman verwerkte haar reisindrukken in eigen teksten, die zij met gitarist Ward Veenstra op muziek zette. In haar vertolking worden Mongoolse klanken gemixt met Friese fanfaremuziek, popmuziek en elektronische muziek, een boeiende culturele mengelmoes, die Laverman onder de titel ‘Nomade’ ten gehore brengt. De pers schreef: “Laverman kan woest zijn als het lege landschap van Mongolië, droef als een dolende ziel op de steppe en kwetsbaar in haar verlangen naar thuis.”

Het concert vindt plaats op 23 oktober, aanvang 20.15 uur in het Stedelijk Concertgebouw Leiden, Stadsgehoorzaal.

Meer info en kaarten: www.stedelijkconcertgebouwleiden.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×