Tijdens de H. Mis werd Hein van Woerden bedankt voor zijn enorme inzet bij het herstel van het carillon van Citykerk H. Lodewijk. (Foto Harry Stuurman).

Carillon Lodewijkskerk strooit klanken over Leiden

Leiden is weer een werkend carillon rijker. Afgelopen weekend is het carillon van de Citykerk H. Lodewijk weer in gebruik genomen. Dit klokkenspel was al heel lang onbespeelbaar. Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de kerk, werd besloten daar iets aan te doen. Onder leiding van carillonkenner Hein van Woerden, die ook zorg draagt voor de klokken van het Stadhuis, werd het klokkenspel van de Lodewijkskerk binnen zes weken hersteld. Voortaan zal dit carillon op halve en hele uren zijn klanken over de Sleutelstad uitstrooien. De kerk ligt aan het Steenschuur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×