Koningin Beatrix in Leiden (Archieffoto: Chris de Waard).

Koningin bij Afscheidsmonologen in Leidse Schouwburg

Ter ere van het 25-jarig bestaan van de landelijke samenwerking tussen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)-organisaties heeft Bos Theaterproducties een speciale voorstelling geproduceerd in de serie ‘monologen’. Na De Vagina Monologen, De Gesluierde Monologen en Het Goede Lichaam is er nu De Afscheidsmonologen: ontroerende en originele monologen over de dood. Koningin Beatrix zal op 12 november de premiere bijwonen en na afloop kennismaken en (na)praten met vrijwilligers en bestuursleden van VPTZ-organisaties uit deze regio. In Leiden is Hospice Issoria zo’n VPTZ-organisatie.

 

De Afscheidsmonologen worden gebracht door topacteurs en BN-ers die iedere avond in wisselende bezetting hun opwachting maken. Rian Gerritsen is het vaste gezicht. Elke avond is het een verrassing welke twee gastrolspelers er verder op het podium staan. Ook de schrijvers van De Afscheidsmonologen zijn spraakmakend: niemand minder dan o.a. Kees van Kooten, Sara Kroos, Nilgün Yerli, Judith Herzberg, Cornald Maas en Gijs Scholten van Aschat tekenden voor een persoonlijk verhaal over dit universele onderwerp.

Het aftakelingsproces, rouwverwerking en het leven na de dood komen aan bod, maar ook onderwerpen als modeverschijnselen en rituelen rond de dood. Het is niet allemaal pijn en verdriet wat de klok slaat, De Afscheidsmonologen zijn soms ook hilarisch – er kan en mag om de dood gelachen worden. Een voorstelling vol herkenbare én verrassende momenten.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×