Stedelijk Gymnasium gaat zelfstandig verder

Het college heeft besloten dat het Stedelijk Gymnasium vanaf 1 januari als een zelfstandige school wordt voortgezet. Het Gymnasium valt dan onder een openbare stichting. Het bestuur van die stichting bestaat uit de huidige en de plaatsvervangend rector. Het interne toezicht op het bestuur komt in handen van een Raad van Bestuur. De gemeente zorgt voor het externe toezicht. Om voor extra financiële middelen in aanmerking te komen, dient het college bij het Ministerie OC en W een aanvraag tot splitsing van het Gymnasium in. Daarbij krijgt de school twee hoofdvestigingen. Naast het huidige pand, wordt dan ook de nieuwbouw aan de Marnixstraat een hoofdgebouw.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×