Foto: PR.

Feestelijke opening expositie Beestenboel van Kunst & Vliegwerk

Afgelopen vrijdag opende Gerard Gerding, voorzitter Raad van Bestuur van de Gemiva-SVG Groep, de expositie ‘Beestenboel’ van atelier Kunst & Vliegwerk. Onder grote belangstelling en enthousiasme, ook van de kunstenaars zelf, vlogen 30 gekleurde ballonnen de lucht in, met daaraan hun originele tekeningen. Deze ontwerpen zijn omgezet in kleurrijke sculpturen van hout en nog tot eind november te bewonderen bij woonlocatie Swetterhage in Zoeterwoude en bij de galerie van Kunst & Vliegwerk aan de Leidse Sint Jorissteeg.

Het project is ontstaan onder begeleiding van Boukje van Iperen, die afgelopen zomer afstudeerde aan de kunstacademie van Arnhem. De kunstenaars, allen met een verstandelijke beperking, gingen met Van Iperen op bezoek in Naturalis en maakten naar aanleiding daarvan hun ontwerpschetsen.
Van Iperen genoot van de onbevangenheid en de puurheid waarmee deze kunstenaars te werk gaan. Van Iperen: “Ik wilde met dit project ervaren hoe het is om samen met mensen met een verstandelijke beperking kunst te maken, hoe je een project promoot en het uiteindelijke resultaat door middel van een expositie laat zien. Het duurde ook wel wat langer dan ik had ingeschat, de tien weken die ik ervoor had bedacht werden uiteindelijk tien maanden. Maar dat was het zeker waard gezien het eindresultaat en de geweldige ervaring die ik heb opgedaan!”

Meer info: www.kunstvliegwerk.nl

Cultuur Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×