Lezing Hoe maakbaar is de mens?

In Museum Boerhaave vindt volgende week woensdag de lezing Hoe maakbaar is de mens? Plaats. Drie topwetenschappers geven dan hun visie op de menselijke identiteit van gisteren, vandaag en morgen. Ze staan stil bij de vraag hoe maakbaar de mens is. Er bestaan allerlei mogelijkheden om de mens te perfectioneren. Daarbij valt te denken aan DNA-onderzoek, embryoselectie en plastische chirurgie. De drie sprekers Christoph L├╝thy en Bert-Jaap Koops van De Jonge Akademie en Hub Zwart van the Centre for Society and Genomics schreven mee aan het zojuist verschenen boek De Maakbare Mens – tussen fictie en fascinatie. Hierin geven jonge wetenschappers hun mening over de maakbaarheid van de mens.

De lezing duurt van 16.00 tot 18.00 uur en eindigt met een borrel. Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Het museum is te vinden aan Lange St. Agnietenstraat 10.

Meer info: www.museumboerhaave.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×