Wandelconcert met orgelimprovisaties

Erik van Bruggen, organist van de Waalse kerk, verzorgt volgende week zaterdag een wandelconcert. In de Waalse en Lokhorstkerk brengt hij orgelimprovisaties ten gehore. Het concert begint om 16.30 uur op het Rococo-orgel uit 1774van de Lokhorstkerk aan Pieterskerkstraat 1. Dit concert bestaat uit improvisaties in de stijl van de late 18e eeuw, zoals een suite en sonatine. Om 17.05 uur neemt de organist plaats achter het monumentale Barokorgel uit 1746 van de Waalse kerk aan Breestraat 62. Hier speelt hij improvisaties in barokvorm, zoals preludium & fuga, trio, fantasia en concerto. De concerten zijn gratis. Wel is er na afloop een collecte. De bezoekers krijgen koffie en thee aangeboden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×