Creatief winkelen loont niet

Tussen 21 oktober en 6 november heeft de politie drie mannen en twee vrouwen aangehouden op verdenking van het plegen van creditcardfraude. De politie kwam de verdachten op het spoor na de alerte reactie van beveiligers van een Leids warenhuis. Het ‘creatieve’ groepje, in de leeftijd van 20 tot 23 jaar en woonachtig in Almere, Dronten, Emmeloord en Amsterdam, kocht dure spullen, zoals merkkleding, met valse creditcards. Vervolgens brachten zij de spullen weer terug naar de winkel en streken het geld op. In het onderzoek naar deze oplichtingszaak vonden ook huiszoekingen plaats, waarbij de politie meerdere spullen in beslag heeft genomen, waaronder valse creditcards. Het onderzoek duurt nog voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×