Man uit Litouwen krijgt 14 jaar cel voor 'Leidse parkmoord'

Vandaag heeft het gerechtshof in Den Haag Andrius P. uit Litouwen veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor de moord in oktober 2003 op een eveneens uit Litouwen afkomstige asielzoeker. De moord, die plaatsvond in Leiden staat bekend als de ‘Leidse parkmoord’. Volgens het hof is bewezen dat de Litouwer zijn landgenoot heeft geslagen met een tak, vervolgens gewurgd met een stuk draad en ten slotte met een auto nog eens meerdere keren over het slachtoffer te zijn heen gereden. Voor deze acties werd het slachtoffer al geschopt en geslagen en in het water gegooid met behulp van mededader P. Het hof noemde het gebruikte geweld buitensporig en eiste 14 jaar, hetgeen iets lager uitkwam dan de 15 jaar, die de rechtbank had bepaald.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×