Presentatie Archeologisch onderzoek Nicaragua

In de Nicaraguaanse provincie Chontales heeft onlangs archeologisch onderzoek plaatsgevonden. Volgende week donderdag worden de resultaten van dat onderzoek in het Stadhuis gepresenteerd. Dr. Alexander Geurds van de Faculteit Archeologie van de universiteit Leiden ontdekte dat het gebied waar Juigalpa de hoofdstad van is, unieke archeologische locaties herbergt. Er werden onder andere piramideachtige structuren gevonden. Naar verwachting leiden de ontdekkingen tot nieuwe toeristische ontwikkelingen.

Op donderdag 3 december organiseren de stedenbanden Leiden – Juigalpa en Den Haag – Juigalpa, de faculteit der Archeologie van de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden een presentatie in de Burgerzaal van het Stadhuis. De avond begint om 19.30 en eindigt om 21.15 uur. Deelname is gratis. Vanwege de catering is aanmelden vooraf gewenst. Dit kan via infosvlj@gmail.com.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×