Zoektocht asielzoekerscentrum gestaakt

In overleg met het COA hebben burgemeester en wethouders besloten niet langer te zoeken naar een nieuwe locatie voor een asielzoekerscentrum in Leiden. De vier locaties die zij op het oog hadden, een terrein aan de Haagse Schouwweg, Voorschoterweg, of de Oostvlietpolder, en een bedrijfspand aan de Vondellaan, bleken ongeschikt. Omdat Leiden een dichtbebouwde stad is, verwacht het college dat het heel lastig wordt een andere locatie voor het AZC te vinden. Daarom is besloten de zoektocht te staken. Burgemeester en wethouders verzoeken de regio- en buurgemeente nu formeel, op zoek te gaan naar een geschikte locatie. Bovendien heeft het college toegezegd weer met het COA in gesprek te gaan als er in de toekomst toch mogelijkheden gevonden worden om een duurzaam AZC te bouwen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×