Lezing over de mammoet in Nederland

Mister Mammoth Dick Mol, geeft zondag een voordracht over de mammoet in Nederland en omstreken. De wolharige kolossen bewoonden de laagvlakte tussen de Britse Eilanden en Nederland. Nog altijd worden er in dat gebied overblijfselen gevonden. Dick Mol toont tijdens zijn lezing verschillende gebruiksvoorwerpen uit de steentijd. Een deel daarvan is gevonden in de Noordzee. Ook gaat Mol in op de recente vondst van een stuk schedeldak van een Neanderthaler. De lezing wordt ondersteund door beeld en geluid.

De middag wordt gehouden in de Cinema van Naturalis. Op //leidsewinterlezingen.nl   is meer informatie te vinden over onder meer het exacte tijdstip. Deelname is gratis, na betaling van de toegangsprijs van het museum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×