Vrouwen beroofd na truc met landkaart

De afgelopen twee weken zijn drie vrouwen beroofd van hun portemonnee, met behulp van een manoeuvre met een landkaart. Het eerste slachtoffer was een vrouw uit Hillegom. Zij werd maandag 30 november op de Prins Bernhardstraat aangesproken door twee vrouwen die haar vroegen de weg te wijzen op een landkaart die zij bij zich hadden. Toen de twee vertrokken waren, was ook de beurs van het slachtoffer weg. Op vrijdag 4 december was een Rijnsburgse bewoonster van de Burgemeester Meijboomstraat het slachtoffer. Zij werd met behulp van de landkaart afgeleid door een man en een vrouw, terwijl ze bij haar garage stond. Ook deze vrouw raakte haar portemonnee kwijt. Gisteren werd de portemonnee van een 70-jarige Katwijkse gerold. Ze werd rond 15.30 uur bij een flat aan de Ankerplaats aangesproken door een man en vrouw die slecht Nederlands spraken. De man zette een kaart van Frankrijk tegen de muur en vroeg de Katwijkse hem de weg te wijzen. Ze gaf aan dat ze niet kon helpen, maar ontdekte even later toch dat haar beurs niet meer in haar tas zat. De politie vraagt iedereen alert te zijn op deze vorm van diefstal.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×