100.000ste bezoeker Laura Bijloo neemt bloemen in ontvangst, foto PR.

100.000ste bezoeker Leidse Hortus in de bloemetjes gezet

Prof. mr. Paul van der Heijden, rector van de universiteit Leiden, ontving gisteren de 100.000ste bezoeker van de Hortus, Laura Bijloo. De verraste bezoeker kreeg een bos bloemen en een Museumjaarkaart. De Leidse Hortus Botanicus heeft sinds haar eeuwfeest in 1990 nog nooit zoveel bezoekers mogen verwelkomen als nu en het aantal groeit nog steeds.

In 2008 werden 92.581 bezoekers ontvangen en daarmee werd de 38e plek van de Nederlandse musea bereikt en de top 3 van de Leidse musea. Ook het afgelopen jaar wist de Hortus met velerlei bijzondere activiteiten een hoop publiek te trekken. Evenementen zoals de Leidse Museumnacht, Japan@Leiden-jaar, plantenmarkten en het Hortus Festival, hebben bijgedragen aan het hoge bezoekersaantal. Ook het bezoek van de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia in april en de Japanse prins Akishino in augustus heeft veel extra publiciteit voor de universiteitstuin gegenereerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×