In Leiden zijn traditioneel de wijken Noord en de Stevenshof risicogebieden tijdens de jaarwisseling. (afb. risicokaart gem. Leiden)

Agenten tijdens jaarwisseling uitgerust met camera's

Onder het motto ‘Daders in de picture’ zullen tientallen agenten van onze regio tijdens de jaarwisseling een kleine camera op hun uniform dragen. De camera´s zullen hetgeen de betreffende agent ziet en meemaakt registeren. Deze opnamen kunnen als bewijsmateriaal gebruikt worden bij vervolging en opsporing van daders. Vorig jaar werd er na afloop van de jaarwisseling een schade van acht miljoen euro vastgesteld bij particulieren en bijna zes miljoen aan publieke eigendommen. Daarnaast was er sprake van veel geweld tegen hulpverleners.

De politie wil samen met de inwoners van de regio bijdragen om deze ellende terug te dringen en te zorgen voor een feestelijke en veilige jaarwisseling. Daarnaast wordt ook het publiek opgeroepen om een aantal zaken zelf binnen de perken te houden en bij vernielingen en geweld direct 112 te bellen en/of zelf in te grijpen, als dat mogelijk is.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×