Opletten 'geblazen' na feestelijke glaasjes alcohol

Tijdens de feestdagen, waarop vaak een glaasje meer wordt gedronken, voert de politie extra verkeerscontroles uit. Er moeten dus goede afspraken gemaakt worden over wie nuchter naar huis rijdt na een gezellig avondje op stap of een dineetje bij vrienden of familie. De politie controleert of Bobbers zich wel aan de afspraak houden. Afgelopen vrijdag heeft het lokale politieteam in samenwerking met het RVHT (Regionaal Verkeershandhavingsteam) van Politie Hollands Midden een grote alcoholcontrole gehouden vanwege het feit dat deze dag bij uitstek het moment is voor een feestelijke bedrijfborrel. Er werd onder andere gecontroleerd in de omgeving van het Bio-Sciencepark en in Leiden-Zuid, waarbij 1.565 bestuurders moesten blazen. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×