Bezoekersaantal Leidse musea met 10% gestegen

Het afgelopen jaar is voor de Leidse musea bijzonder succesvol verlopen. 722.839 bezoekers bezochten de zeven grootste musea van de Sleutelstad. De Hortus botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, het SieboldHuis en Stedelijk Museum De Lakenhal realiseren gezamenlijk een groei van 10% ten opzichte van vorig jaar.

De lijn in de bezoekersaantallen stijgt al drie jaar. De recessie heeft hier zeker in bijgedragen, omdat meer Nederlanders hun vakantie in eigen land vieren. Hoogtepunten waren dan ook februari (een succesvolle krokusvakantie), juli met de Museumnacht en november met Muziek in het Museum. Ook het Japanjaar en de Gratis Campagne voor kinderen tot en met 12 jaar, zorgden voor veel bezoekers.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×