Connexxion geeft negatief taxiadvies

Connexxion Taxi Services geeft tussen vanavond 20.00 uur tot morgenochtend 11.00 uur een negatief reisadvies af. Dat betekent dat er bij het zogenaamde vraagafhankelijk vervoer alleen gereden wordt als de veiligheid kan worden gegarandeerd. Connexxion neemt de maatregel op grond van de waarschuwing van het KNMI voor extreem weer. Naar verwachting zullen veel regionaal gebonden OV-, regio en Wmo-taxi’s niet de weg opkunnen. In alle gevallen gaat het om taxivervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. “Er wordt alleen gereden als het qua veiligheid verantwoord is,” zo laat een woordvoerder weten. Directeur Wielkens van het gelijknamige Leidse taxibedrijf laat weten te blijven rijden zo lang het kan: “IJzel is soms zo plaatselijk dat we er misschien wel geen last van hebben, onze chauffeurs kunnen dat zelf goed inschatten.” Ook Michel de Groot van Taxi de Groot laat zijn taxi’s zo lang mogelijk doorrijden: “Als het echt heel erg wordt, zullen we wel moeten stoppen, maar we houden sowieso twee auto’s paraat voor noodgevallen. dus als er iemand met spoed naar het ziekenhuis moet, rijden we altijd.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×