Bibliotheek met Muzieklounge, 70 jaar Blue Note

BplusC organiseert vanaf begin van deze maand tot en met februari verschillende activiteiten in het kader van de viering van het 70-jarig bestaan van het bekende jazzlabel Blue Note. Dit jazzlabel bracht veel legendarische albums van grote jazz- en bluesartiesten uit, waaronder albums van Art Blakey, Horace Silver, Herbie Hancock, Norah Jones en Clifford Brown. BplusC, locatie Nieuwstraat, beschikt sinds kort over een ‘Muzieklounge’, waar men in speciale luisterstoelen, voorzien van iPod en koptelefoon, kan luisteren naar muziekfragmenten, die de komende weken bestaan uit beroemde opnames van Blue Note. Tevens is er een collectie literatuur, jazzboeken, geschiedenis, fotoboeken en bladmuziek over het jazzlabel te vinden.

Ook de viering van het jarige Leidse podium Hot House, zal uitgebreid aan bod komen. Er worden diverse workshops georganiseerd, die op zaterdag 23 januari feestelijk afgesloten worden met een bijzonder concert in de Waag.

Hans Mantel, de NPS presentator van North Sea Jazz op Nederland 3, zal op zaterdag 16 januari bij CAC Audio een interessante lezing houden over zijn favoriete Blue Note opnames. Hij draait (natuurlijk) op vinyl en zal zijn mooiste opnames van Blue Note laten horen en toelichten waarom deze opnames zo bijzonder zijn.
Toegang voor de lezing is gratis, aanvang 14.00 uur, CAC Audio, Stille Rijn 11, Leiden.
Er zijn 40 plaatsen beschikbaar. Inschrijven voor de lezing kan bij de klantenservice van BplusC, locatie Nieuwstraat, Nieuwstraat 4, Leiden of mail naam en telefoonnummer naar klantenservice@BplusC.nl o.v.v. Lezing Hans Mantel.

Meer info en volledig programma: www.leidsjazztrio.nl en www.BplusC.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×