Hans van Oel nieuwe directeur Museumgroep Leiden

Per 1 februari zal Hans van Oel aantreden als directeur van de Museumgroep Leiden (het samenwerkingsverband van de zeven grootste Leidse musea). Van Oel was al bestuurslid van de Museumgroep en komt van Museum Naturalis, waaraan hij als historicus en marketingmanager verbonden is. Zijn marketingervaring deed Van Oel al op nog voor zijn overstap naar de culturele sector, bij onder andere Schiphol, waar hij Manager Bereikbaarheid was. Tevens is hij bestuurslid van de Vereniging van Science Centra, lid van de Raad van Toezicht van het SieboldHuis en bestuurslid van Leiden Marketing.

Door deze aanstelling zal de Museumgroep Leiden zich nog beter kunnen profileren als samenwerkingspartner in de Sleutelstad, zowel met andere culturele instellingen, als met de universiteit, de gemeente en met het bedrijfsleven. Binnen de samenwerking wordt gestreefd om, in het kader van citymarketing, nog meer bezoekers naar Leiden te trekken.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×