Eerste president Suriname overleden

De eerste president van Suriname, Johan Henri Eliza Ferrrier, is gisteren in zijn woonplaats Oegstgeest overleden. De 99-jarige overleed in zijn slaap. Ferrier werd in 1910 geboren. In 1975 werd hij president. Daarvoor was hij gouverneur van het Nederlandse rijksdeel. Het presidentschap duurde tot 1980, toen Desi Bouterse De militaire coup pleegde. In datzelfde jaar vertrok Ferrier naar Nederland, dat hij in 1988 verliet om weer in Suriname te gaan wonen. In de jaren 90 kwam Ferrier definitief naar Nederland. Tot zijn dood woonde hij in de Oegstgeestse Zeeheldenbuurt. Eind jaren 50 was Ferrier raadsadviseur van minister Cals van Onderwijs Kunsten en Wetenschappen. Hij lobbyde als Haagse topambtenaar met succes in Brussel om het Europese ruimteonderzoekcentrum naar Noordwijk te halen.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×