Directie concertgebouw buigt voor kritiek

Vanaf 15 februari heet het Stedelijk Concertgebouw Leiden weer gewoon Stadsgehoorzaal. Vorig voorjaar introduceerde de vorige directeur, Petra Unger, de nieuwe naam, maar die viel niet bij iedereen in goede aarde. “Het concertgebouw staat in Amsterdam, Stadsgehoorzaal is juist een onderscheidende naam,” aldus een van de vele reacties destijds op deze site. Hele volksstammen bleven dan ook stug over de Stadsgehoorzaal spreken en de nieuwe directeur Bart van Mossel sluit zich daar nu dus bij aan: “Sinds 1829 is het gebouw aan de Breestraat bekend als de Stadsgehoorzaal, we gaan die historische naam in ere herstellen.” Op maandag 15 februari wordt het concertgebouw feestelijk heropend na een sluiting van 3,5 jaar waarin het complex een nieuwe zaal kreeg: de Aalmarktzaal. Vanaf de feestelijke heropening wordt de naam Stadsgehoorzaal Leiden weer gebruikt.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×