Kaukasische vleugelnoot heeft X-factor

De Kaukasische vleugelnoot uit park `t Plantsoen strijkt met de eer. Hij is gisteren uitgeroepen tot de Leidse winnaar van de `Welke boom heeft de X-factor?’ verkiezing. Wethouder John Steegh hing samen met Niek Persoon, één van de stemmers op de Kaukasische vleugelnoot, een medaille om de boomstam. De winnaar kreeg in het najaar van 2009 160 stemmen. Met 83 stemmen is de rode beuk op begraafplaats Groenesteeg met gepaste afstand tweede geworden. De oriëntaalse plataan, op het pleintje tussen de Gortestraat en Haverstraat, eindigde met 70 stemmen op plaats drie. De uitlatenboom maakte aanvankelijk veel kans op de winnaarstitel. Hij werd echter gediskwalificeerd omdat hij geen levende boom is, maar een kunstwerk.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×