Mysterieuze beelden Fieke van Dieren bij LAKgalerie

Aanstaande zaterdag wordt de expositie van kunstenaar Fieke van Dieren geopend in de LAKgalerie. Van Dieren (1984) combineert grafische technieken met fotografie. Door deze combinatie ontstaat een zekere gelaagdheid, die de toeschouwer aanspreekt op de eigen fantasie. Elk kunstwerk vertelt een eigen verhaal, waar de kijker even voor stil moet staan, om in de mysterieuze beelden steeds weer nieuwe dingen te kunnen ontdekken. De kunstenaar maakt vaak gebruik van bestaande beelden. Van Dieren: : “Ik kies vaak voor het stille beeld. Een beeld dat zonder ophef verschijnt op onverwachte plekken. Soms in een krant of tijdschrift, in oude publicaties, gevonden in een la, opgeraapt van straat en aangetast door tijd. Dan is het beeld onduidelijk of op zijn minst dubbelzinnig van betekenis.”

Zij studeerde vorig jaar juli af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en werkt als zelfstandig kunstenaar in Den Haag.

De opening vindt plaats op 9 januari om 16.00 uur. De expositie is te bezoeken tot en met 20 februari.
Meer info en openingstijden: www.laktheater.nl; meer info over de kunstenaar: www.fieke.info

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×