Poëzieavond Ronald da Costa

Schrijver, dichter en predikant Ronald da Costa, verzorgt woensdag een Poëzieavond. Hij zal laten zien dat poëzie lang niet altijd moeilijk en zwaar is. De avond begint met het lezen van een aantal korte teksten, die een parodie zijn op oude bekende verzen. Daarna volgt een vergelijking tussen het bekende gedicht van Nijhoff over de “brug bij Bommel” met de versie van tijdgenoot Rutger Kopland. Aan de hand van gedichten van Gerard Reve, Hester Knibbe en Han Hoekstra wordt getoond dat poëzie ook een uitlaatklep voor woede en protest kan zijn. De avond vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Regenboog aan Watermolen 1 in de Merenwijk en begint om 20.00 uur. Deelname is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×