Directeur Chris de Waard van Sleutelstad, nieuwsmedium en radiozender, foto: archief Sleutelstad.

Sleutelstad maakt bezwaar tegen inpikken naam door politieke partij

Sleutelstad ( NL & FM) accepteert niet dat de Potitieke Vereniging PS onder dezelfde naam, namelijk ‘Partij Sleutelstad’, meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. Sleutelstad-directeur Chris de Waard heeft de politieke partij verzocht een andere naam te kiezen en aangegeven anders de gang naar de rechter te zullen maken. Ook is aan het stembureau van de gemeente Leiden gevraagd de naam niet te accepteren. Directeur De Waard van Sleutelstad stelt dat er verwarring ontstaat bij het publiek: “De afgelopen weken ben ik al door verschillende mensen benaderd met de vraag of we nu ook zelf de politiek in gaan. Dat is beslist niet zo. Sleutelstad is een (politiek) onafhankelijk medium en dat er nu een politieke partij met duidelijke politieke stellingen met onze naam aan de haal gaat, kunnen we daarom niet zomaar laten passeren.”

Het bedrijf van De Waard is al jaren merkhouder van Sleutelstad en staat ook in het handelsregister van de Kamer van Koophandel al jaren ingeschreven. De site bestaat als nieuwsmedium al sinds maart 2002. Eind 2005 kwam daar de gelijknamige radiozender bij.

Leiden pssleutelstad.nl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×