Vragen PvdA over inzet wijkagenten

De PvdA stelt burgemeester Lenferink vragen over de inzet van wijkagenten. De partij is van mening dat zij vanuit de wijken, de ogen en oren van de politie vormen. Uit een onderzoek van de Raad van hoofdcommissarissen blijkt echter dat nog geen kwart van de wijkagenten echt wijkagent is. Veel korpsen zetten de wijkagenten in voor andere politiewerkzaamheden, zoals het geven van noodhulp. De PvdA vraagt de burgemeester nu of de Leidse wijkagenten wel hun volledige arbeidstijd inzetten in hun wijk. Als dat niet zo is, wil de partij weten of Lenferink het er mee eens is dat dit eigenlijk wel zou moeten, en of hij zich hier hard voor wil maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×