Lepelaars, foto: Naturalis.

'Opvetten en wegwezen' tentoonstelling over trekvogels

Museum Naturalis presenteert in samenwerking met de Vogelbescherming een interessante tentoonstelling over de vogeltrek. Onder de titel ‘Opvetten en wegwezen’ wordt verteld over de unieke prestaties van de trekvogels, die zich voor vertrek volvreten, soms met een verdubbeling van hun gewicht tot gevolg, om de lange tocht vol ontberingen te kunnen volhouden. Vaak vliegen de vogels wel duizenden kilometers om op een plek te komen waar ook in de winter voldoende voedsel voor handen is. In de tentoonstelling staan de vogels ingedeeld op de afstand die ze afleggen.

‘Opvetten en wegwezen’ is van 19 februari tot en met 2 januari 2011 te bezichtigen. Meer info: www.naturalis.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×