GroenLinks moeite met staatssteun Stadsgehoorzaal

GroenLinks kan zich niet vinden in de manier waarop de gemeente de winkelruimte onder de nieuwe zaal van de Stadsgehoorzaal, wil gaan verhuren. De partij heeft vanwege de economische recessie en de vertragingen in het Aalmarktproject geen bezwaar tegen de geboden korting op de huurprijs. Wel vindt de partij het stuitend dat het college besloten heeft een groot deel van de aanloopkosten van de winkels, waaronder kosten voor reclame, te vergoeden en de huur afhankelijk van de omzet te maken. Volgens GroenLinks gaat de gemeente op deze manier op onverantwoorde wijze ondernemersrisico lopen. Als de winkels niet succesvol blijken te zijn, leidt dat met name tot een strop voor de gemeente. “De gemeente is geen ondernemer en moet dat ook niet willen spelen”, aldus de partij.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×