Links schrijver Ben Holthuis, midden Johnny Hoes en rechts Alexander Pechtold, omringd door vrienden en bekenden van de Zangeres zonder Naam en talloze afgevaardigden van de media. (Foto's: Gerard Ligtvoet).

Leiden loopt uit voor boek Zangeres zonder Naam

Twaalf jaar na haar verscheiden brengt Mary Servaes-Bey, nog beter bekend als de Zangeres zonder Naam, heel wat mensen op de been. Het Koetshuis De Burcht in Leiden was gisterochtend afgeladen bij de presentatie van het boek `Sterven zonder Naam’. Dat belicht de trieste nadagen van de in Leiden als Rietje Bey geboren zangeres van het levenslied. Tegelijkertijd werd een cd met nooit eerder uitgebrachte liedjes uitgebracht van de in 1998 op 79-jarige leeftijd overleden zangeres.

Schrijver Ben Holthuis belicht vooral de laatste jaren, waarin Mary Servaes een teruggetrokken leven leidde in Limburg. Volgens de voormalig hoofdredacteur van het blad Story werd er in die periode flink van haar geprofiteerd.

Voormalig Leids wethouder en de huidige D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold nam het eerste exemplaar gistermorgen in ontvangst. Pechtold is al jaren een bewonderaar van `de’ zangeres. Zo maakte hij zich ruim tien jaar geleden sterk voor de unieke expositie `De ode aan de Zangeres zonder Naam’ in De Lakenhal.

Pechtold zag zich gistermorgen omgeven door tal van BN’ers zoals Willeke van Ammelrooy (zij speelt de hoofdrol in de film die er over de zangeres wordt gemaakt), Johnny Hoes (92 en nog altijd fit ogend), Eddy Wally, Marianne Weeber en vele familieleden van de koningin van het levenslied. Duidelijk is dat Mary Servaes in haar geboortestad nog steeds naam en faam geniet. Ze had eigenlijk een lintje moeten krijgen, zo riep zanger Koos Alberts in het Koetshuis uit.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×