PvdA en GroenLinks weer vriendjes

GroenLinks en de Partij van de Arbeid gaan in Leiden een lijstverbinding aan bij de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. De aanleiding hiervoor is een oproep van de leden van GroenLinks. De partijen doen dit om de kans groter te maken dat een van hen een restzetel krijgt. Ook benadrukken zij hiermee hun inhoudelijke verwantschap. De partijen doen gewoon onder hun eigen naam en met een eigen programma mee aan de verkiezingen.

“In het huidige politieke krachtenveld van Leiden vinden onze leden dat de PvdA de partij is die qua inhoud en politieke strategie het meest aan GroenLinks verwant is. Natuurlijk blijven we twee aparte partijen en zijn we het niet op elk punt eens,” aldus Martine Leewis, voorzitter GroenLinks. De PvdA is blij met de lijstverbinding. PvdA-voorzitter Bas Heijmans: “We zien GroenLinks als onze natuurlijke bondgenoot en hebben de afgelopen jaren samen veel bereikt voor de stad. De recente breuk in het college, hoe teleurstellend ook, doet daar niets aan af.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×