Archief Voorschoten verhuisd

Het grootste deel van het archief van Voorschoten is naar Leiden verhuisd. De Voorschotense Burgemeester Jeroen Staatsen droeg het gisteren over aan wethouder Jan-Jaap de Haan, portefeuillehouder van het Regionaal Archief Leiden. Voorschoten heeft een oud archief, waaruit de geschiedenis van de plaats goed terug te lezen is. Het oudste document is gedateerd op 15 januari 1400. Het is een stukje tekst op perkament waarin hertog Albrecht van Beieren zijn oorlogsbelasting op Voorschoten verzacht, omdat het zo veel te lijden heeft gehad. Het archief dat nu in Leiden staat, beslaat de periode 1400-1925 en het dossier Zuivering gemeentepersoneel; het toezicht op gemeentebesturen 1943. De archiefstukken vanaf 1925 zijn voorlopig nog in beheer van de Gemeente Voorschoten. Later wordt bekeken of dat zo blijft.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×