SOS Leiden strijdt voor betaalbaar en goed onderwijs

Bij de start van het tweede semester gisteren, is SOS Leiden een flyercampagne voor studenten begonnen. SOS is een samenwerkingsverband tussen verschillende studenten die strijden voor een betaalbaar en kwalitatief goed onderwijs. De laatste 20 tot 30 jaar is de overheidsbijdrage per student steeds verder afgenomen. Ook nu heeft minister Plasterk aangegeven flink te willen bezuinigen op het hoger onderwijs. Deze bezuinigingen komen de kwaliteit van het onderwijs niet altijd ten goede. Bovendien nemen de studiekosten toe. Tijdens de actieweek die vrijdag afloopt, voeren de diverse studenten actie onder de slogan: ‘Studenten moeten meer betalen, terwijl het onderwijs blijft dalen?’  Niet alleen de studenten van de universiteit zijn bij de acties betrokken, maar ook die van de Hogeschool Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×