Leids studentenprotest ook zonder Plasterk

Het Comité SOS Leiden is zwaar teleurgesteld in minister Plasterk van onderwijs die morgen een studentenprotest in Leiden zou bezoeken, maar op het laatste moment verstek laat gaan. In plaats daarvan bezoekt hij studenten die al de hele week in Rotterdam een collegezaal van de Erasmus Universiteit  bezet houden uit protest tegen de mogelijke afschaffing van de basisbeurs. Het Leidse comité is boos en ziet in de afzegging een politiek spel: “De minister heeft de hele week tijd gehad om de bezetters te bezoeken, toch kiest hij juist donderdag om naar de bezetters te gaan, op het precieze tijdstip waarop de Leidse demonstratie gepland was. Het comite SOS Leiden beschouwd dat actie ook als een politieke zet om de protestactie in Leiden te frustreren.”

Volgens het Comité SOS Leiden zijn ook de Leidse studenten de massacolleges, het wegbezuinigen van opleidingen en docenten en de keiharde rendementsmaatregelen meer dan zat. Dat er nu nog eens 20% dreigt te worden bezuinigd op het hoger onderwijs is dan ook de druppel. SOS Leiden roept de studenten op om de bezetters donderdag in Rotterdam te steunen en aanwezig te zijn bij de demonstratie, om 13.00 uur bij het Tinbergenplaza. in Rotterdam. Voor alle studenten die niet naar Rotterdam kunnen is er een demonstratie in Leiden. Studenten worden opgeroepen om verkleed als zwerver te komen protesteren, om zo het geldgebrek duidelijk te maken. De acties beginnen om 14.30 uur bij het Da Vinci College aan de Kagerstraat.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×