Foto: Museum De Lakenhal.

Jurk als stille getuige van Leidse kruitramp

Arti Ponsen geeft op zondag 14 februari een interessante lezing onder de titel ‘Een jurk als herinnering; de familie Rau en de kruitramp van 1807’ in Museum De Lakenhal. Tijdens haar lezing zal Ponsen ingaan op de achtergronden van een empire-jurk, gedragen door Geertruida Stephanie Rau op het moment van de ontploffing van het kruitschip op 12 januari 1807 in Leiden. De jurk, op wat scheurtjes na in een opvallend goede staat, is tot 15 maart in het museum te zien. Deze stille getuige van de historische ramp, is lang door de familie Rau bewaard en vormt de basis van een interessante geschiedenis.

De lezing duurt ongeveer 45 minuten en begint om 14.00 uur. Het bijwonen is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs tot het museum.

Meer info: www.lakenhal.nl

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×