Science Café vergrijzing

Het Science Café Leiden van volgende week dinsdag, staat in het teken van vergrijzing. De vergrijzing die een gevolg is van maatschappelijke vooruitgang, brengt ingrijpende economische effecten met zich mee. Die effecten zijn vooral merkbaar voor de zorg, de houdbaarheid van de verzorgingsstaat en voor de arbeidsmarkt. Prof. Koen Caminada, hoogleraar Emperische analyse van sociale en fiscale regelgeving aan de Universiteit van Leiden, gaat in op de gevolgen van vergrijzing – ook in internationaal perspectief - en de wijze waarop beleidsmakers daarop kunnen inspelen. Nadat hij zijn mening gegeven heeft, kan het publiek met hem in discussie gaan. Deze discussie wordt geleid door Jos van den Broek, hoogleraar wetenschapscommunicatie. De avond wordt gehouden in de Foyer van het LAKtheater en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×