Onderzoek naar varen over de Mare

Het terugbrengen van een gracht op de Lange en Stille Mare is technisch mogelijk en heeft geen negatieve consequenties voor verkeersstromen en parkeermogelijkheden. Dat is de conclusie van een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden voor het terugbrengen van grachten in Leiden. Het opengraven van de Lange en Stille Mare is in het onderzoek als voorbeeld onderzocht. De gemeente en het hoogheemraadschap van Rijnland willen nu laten onderzoeken of er draagvlak in de stad is en wat het oplevert. Ook wordt gekeken hoe het project gefinancierd kan worden. De onderzoeken maken deel uit van het Waterplan Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×