Hirsch Ballin, in gezelschap van districtchef Joep Pattijn en CDA lijsttrekker Jan-Jaap de Haan op de Apothekersdijk, foto: PR.

Hirsch Ballin bezoekt overvallen Leidse winkeliers

Minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) bezocht zaterdagmiddag, in gezelschap van districtchef Joep Pattijn en CDA lijsttrekker Jan-Jaap de Haan, twee winkeliers, die onlangs zijn overvallen. De minister was zichtbaar onder de indruk van het relaas van de eigenaar van sigarenwinkel het Havannahuis aan de Apothekersdijk en de filiaalhouder van Bart Smit aan de Haarlemmerstraat. “De schade van overvallen is veel groter dan het geld dat wordt meegenomen. Voor het personeel dat oog in oog met de daders staat is het een trauma, dat ze nog lang met zich meedragen”, aldus Hirsch Ballin.

Het aantal overvallen neemt landelijk toe, waarbij het steeds vaker om impuls-overvallen gaat. De vaak jonge daders zijn hierbij slecht voorbereid en proberen op geweldadige wijze snel geld te scoren. Volgens De Haan zijn er extra maatregelen nodig, zoals camera’s op straat: “Het is absurd dat in de winkels wel camera’s mogen hangen, maar op straat niet. Na een overval moet de politie camera’s in andere winkels uitlezen in de hoop dat de daders daarop voorbij lopen. Dat is de omgekeerde wereld”.

Kleine winkeliers kunnen, via een speciale subsidie, een veiligheidsscan laten uitvoeren en een bijdrage krijgen voor het aanbrengen van veiligheidsvoorzieningen.

Districtchef Pattijn riep ondernemers en burgers op om altijd de politie te waarschuwen als iemand iets verdachts ziet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×