Onrust over jachthaven Broek- en Simontjespolder

De mogelijke komst van een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder heeft heel wat stof doen opwaaien. Onlangs meldde de gemeente Teylingen voornemens te zijn een jachthaven met maximaal 500 ligplaatsen te willen realiseren in deze polder. De haven, die de Warmondse jachthaven Lockhorst/Kagerzoom moet vervangen, komt volgens de plannen voorbij golfbaan Kagerzoom te liggen, achter de molen. Deze plannen zorgen voor heel wat onrust bij de bewoners van Warmond en de Leidse Merenwijk. Zij vrezen onder meer voor verkeerschaos en ernstige aantasting van de natuur. In samenwerking met de SP is er een website opgericht, waarop meer informatie staat. Via deze site is het bovendien mogelijk een online petitie te tekenen of een protestbrief aan de politiek te sturen. Het adres is stopjachthaven@wordpress.com.

Ook de PvdA is tegen de aanleg van de jachthaven en heeft het Leidse college er schriftelijke vragen over gesteld. De partij wil onder andere weten of burgemeester en wethouders betrokken zijn bij de plannen en of zij voor of tegen de aanleg van de haven zijn. Als het college tegen is, wil de PvdA weten welke gemeentesteun protesterende Leidenaars kunnen verwachten.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×