Vanavond kunst- en cultuurdebat in de Qbus

Onder de titel “Ruim baan voor de creatieve klasse” wordt vanavond (vrijdag) een debatavond gehouden over het beleid ten aanzien van kunst en cultuur in Leiden. Aan de avond nemen onder meer Ruud Visser van het LVC, Hans van Polanen van het Muziekhuis, Floor van Leeuwen van de Jeugdtheaterschool en Paul Bouter van het Kunst Uitschot Team deel.De avond vindt plaats in het Muziekhuis (Qbus) aan de Uiterstegracht 142 in Leiden en begint om 20.00 uur.

Steeds meer kleinere organisaties op het gebied van kunst en cultuur in Leiden zullen het moeilijk krijgen nu de gemeente van plan is de huurprijs van gemeentelijke panden, waarin deze non-profitorganiaties doorgaans verblijven, fors op te schroeven. Veel van deze organisaties zullen geen ‘marktconforme’ huren kunnen betalen, en worden dus in hun bestaan bedreigd. Ondanks dat wil het Leidse stadsbestuur zowel van haar vastgoed als van maatschappelijke huurconstructies af, terwijl er geen plannen zijn in de richting van een zgn. broedplaatsenbeleid.

Andere problemen voor kleine organisaties op het gebied van kunst en cultuur komen voort uit de strenge regelgeving van de overheid en opdrogende rijksgelden. De inhoudelijke kant van het kunst- en cultuurbeleid komt door alle praktische perikelen nauwelijks aan bod. Een nieuwe cultuurnota, gericht op organisaties in plaats van op speerpunten als ’toerisme’, zou een goede aanzet tot meer inhoud zijn.

Deze en andere zaken zullen door betrokkenen uit de wereld van muziek, theater en amateurkunst besproken worden. Publiek is van harte welkom om aan het debat deel te nemen. De avond wordt georganiseerd door het platform Stem Terug, en is gratis toegankelijk. De zaal is open vanaf 19:30.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×