Kabinetschef Hein van Woerden verrast burgemeester Lenferink tijdens de collegevergadering met en Chileense onderscheiding. Foto: Marc Witteman (via Twitter).

Hoge Chileense onderscheiding voor burgemeester

Burgemeester Lenferink is sinds vandaag ‘Commandeur in de Orde van Bernardo O’Higgins’. Lenferink kreeg de hoge Chileense onderscheiding van de president van de Republiek Chili, Michelle Bachelet, als blijk van waardering voor de ontvangst die ze in Leiden kreeg toen ze vorig jaar een staatsbezoek aan Nederland bracht.

Bernardo O’Higgins wordt gezien als de vader des vaderlands van Chili. Hij was rond 1810 één van de belangrijkste militairen in de onafhankelijkheidsstrijd van Chili en Latijns-Amerika toen die zich wilden afscheiden van de Spanjaarden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×