Botenloods Die Leythe grondig verbouwd

De botenloods van roeivereniging Die Leythe wordt grondig verbouwd. De loods die ingeklemd ligt tussen de huizen aan de Morsweg en het Galgewater is ruim 30 jaar oud. Omdat de huidige inrichting niet meer voldeed en er bovendien niet genoeg ruimte was voor het toenemende aantal boten, heeft het gemeentelijk Sportbedrijf ingestemd met een grondige verbouwing. Nadat een projectgroep bij andere roeiverenigingen op zoek ging naar handige botenopbergsystemen, konden de werkzaamheden beginnen. Allereerst werd de vloer van de loods verlaagd, wat een ruimtewinst van 17 cm opleverde. Tijdens die klus, moest een groot deel van de boten bij Njord worden ondergebracht, wat met het koude winterweer niet meeviel. Binnenkort worden er leggers voor de boten geplaatst. Een deel van die leggers is uitschuifbaar, waardoor het makkelijker is om boten in en uit de loods te halen. Dit vermindert niet alleen het aantal beschadigingen aan de boten, maar ook de kans op blessures bij de dragers. Verder wordt één gangpad speciaal voor de skiffs in visgraatvorm ingedeeld.

Tenslotte komt er een takelsysteem in de loods, voor de zware, brede wherry’s. De vereniging verwacht de loods na deze werkzaamheden de komende 30 jaar niet meer te hoeven verbouwen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×