Portaal plaatst koolmonoxidemelders in huizen met geiser

De komende drie maanden plaatst woningcorporatie Portaal gratis koolmonoxidemelders in woningen met een afvoerloze geiser. Deze melders geven een hard geluidssignaal, als er teveel koolmonoxide in het huis aanwezig is. Na zo’n melding moet de bewoner direct de geiser uitzetten en het raam opendoen. Omdat gebrek aan onderhoud en slechte ventilatie tot gevaarlijke situaties kunnen leiden, vervangt Portaal de komende jaren alle geisers door een veiliger warmwatervoorziening. Momenteel zijn er nog zo’n 800 huizen met een geiser. In al die huizen wordt een melder geplaatst. De bewoners van de Arendshorst, Condorhorst, Sperwerhorst, Kraaienhorst, Uilenhorst, Wiekelhorst, Milanenhorst, Reigerhorst, Smellekenhorst en Meerburgerkade hebben hierover een brief ontvangen. Wie een geiser heeft, maar nog geen brief heeft ontvangen, kan Portaal bellen via 0800-7678225.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×